Postanowienie z dnia 5 stycznia 1983 r., SA/Gd 606/82
postanowienie z dnia 5 stycznia 1983 r., SA/Gd 606/82
Tekst
TEZY
1 Czy dla ustalenia kosztu uzyskania przychodu, będącego podstawą opodatkowania w podatku dochodowym, dopuszczalne jest przeliczenie ceny nabycia towarów za zagraniczne środki płatnicze według relacji innej niż stosowana za jeden dolar USA w Banku PKO SA?
Powołane przepisy
- Dz. U. z 1952 r. poz. 133, art. 12
- Dz. U. z 1972 r. poz. 339, art. 13
Cytowane w
Cytowane w 1 orzeczeniu.